Помогнете на вашите клиенти да говорят за вас

Помогнете на вашите клиенти да говорят за вас1 min read

social_media_speak
В прочита на седмичните новини от света на социалните медии, заедно с тези за появата на Facebook Stories в мобилното приложение (по подобие на опцията в Instagram, потребителите вече могат да споделят снимки и видеа в компилации на върха в news feed), попаднахме на интересен анализ от socialmediaexaminer на тема свързана със задържането на настоящите ни клиенти. Защо е важно?

 

За никого не е тайна, че намирането на нови клиенти може да бъде ключово за нашия бизнес, но някои статистики ни карат да бъдем особено внимателни към вече настоящите ни такива. Например, според Market Metrics, да спечелим от клиент, който вече е взаимодействал с нашия бизнес е с 60% до 70% по-лесно, отколкото от бъдещ такъв. Да достигнем до нов клиент може да се окаже и много по-скъпо за нас, тъй като често се касае до рекламни бюджети.

 

Успешен инструмент в битката за задържане на клиенти могат да бъдат социалните медии, тъй като те са лични и предоставят детайлна информация за потребителите. Предлагаме ви няколко тактики в социалните медии, които могат да ви помогнат в общите усилия за успех и в задържането на настоящите ви клиенти.

 

Прочети цялата статия от рубриката твоят Бизнес 2.0 тук

Абонирай се за маркетинг нюзлетър!

Стани част от 5000+ човека, които получават работещи маркетинг стратегии, AI приложения, събития и курсове.