Какво е бъдещето на работата от дистанция

Какво е бъдещето на работата от дистанция1 min read

ГЛЕДАЙ!

 

Описание: Според проучване на Strategy Analytics над 40% от хората ще работят от дистанция до 2020 година. Това вече е сериозна тенденция в САЩ, особено с влиянието на някои големи, международни компании. Това каза експертът по социални мрежи Етиен Янев в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов.

 

Новата тенденция е работата от дистанция и тя контрастира на стандартният работен процес, който протича във времевия интервал от 9 до 17 часа, каза гостът. „Тя включва и възможността хората да работят от всички точки на света, посредством дигитална комуникация между тях“.

 

„Компании, които са възприели този принцип на работа, разполагат с кадри от цял свят. Не се ограничават със специалисти от един определен пазар, а за самите служители това означава те сами да изграждат работната среда, бидейки вкъщи, близо до семейството си или на хубав, екзотичен плаж“.

 

Какви са възможностите и рисковете, които крие дистанционната работа? Съществува ли и обратна тенденция – компании да връщат на работните месата в офисите персонал, който работи дистанционно? Кои са секторите, които са най-подходящи за прилагане на този тип начин на работа?.

 

Източник: Bloomberg TV Bulgaria; 22.09.2015

 


Абонирай се за маркетинг нюзлетър!

Стани част от 5000+ човека, които получават работещи маркетинг стратегии, AI приложения, събития и курсове.