Internet of Things – приложения и въпроси пред маркетьорите

Internet of Things – приложения и въпроси пред маркетьорите1 min read

iot - маркетьори
В днешни дни въпросът за Интернет не е „дали сме свързани?”, а „до колко?”. Още преди да сме тръгнали към дома, вечерята вече е затоплена, климатикът е на перфектната температура, светлините са в очакване да светнат и какво ли още не. Това не е научно-фантастичен филм, а бъдещето днес. Човешкото участие в ежедневните процеси става все по-незабележимо, или с други думи – все по-адаптирано към технологиите и удобния начин на живот. Говорим си за Интернет на нещата и бъдещите приложения в маркетинга на тази технология, чието бъдеще е неоспоримо.

 

Терминът Интернет на нещата (на английски: Internet of Things, IoT) се отнася до физически устройства, автомобили, сгради, домакински уреди и др., които събират и предават данни чрез Интернет.

 

По данни на IDC разходите за IoT са достигнали 737 милиарда долара в световен мащаб за 2016 година, като компаниите инвестират в хардуер, софтуер, услуги и свързаност, която позволява технологията. По данни на същата организация най-големият дял от инвестициите в IoT са в производстовто, транспорта и комуналните услуги. Най-големи инвестиции се правят и се очакват от региона на Азия и Пасифика, следван от САЩ, Западна Европа и Япония.

 

Абонирай се за маркетинг нюзлетър!

Стани част от 5000+ човека, които получават работещи маркетинг стратегии, AI приложения, събития и курсове. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.