Знаехте ли този лесен инструмент за анализ на аудитории?

Знаехте ли този лесен инструмент за анализ на аудитории?2 min read

Понякога ще ви запознавам с някои от най-любимите ми маркетинг инструменти. Днешният ден е тъкмо такъв. В следващите редове ще научите как да избирате теми за вашето съдържание и какво най-често питат потребителите в Google, лесно и само с няколко клика.

Представям ви онлайн платформата “Answer The Public” (www.answerthepublic.com) В нея можете да задавате теми под формата на ключови думи и да разбирате точно с какви въпроси хората в интернет я търсят.

Например ще задам ключова дума „marketing“, а в резултатите, в много визуален вид, ще видите продължението на въпроси като „какво“, „как“, „къде“, „кога“ и др.

Резултат в Answerthepublic.com с ключова дума „marketing“

В случая виждам, че хората са питали въпроси като „маркетинг и продажби едно и също ли е?“, „маркетинг позициите ще бъдат ли автоматизирани?“, „кой маркетинг е най-добър?“

Как да използваме резултатите в Answer The Public❓

1️⃣ Определено първото и най-важно е да разберем от какво се вълнува аудиторията. Добрата новина е, че можем да избираме резултати по регион (има и България!), както и по език (за съжаление българският не присъства). Така например, ако сме фитнес инструктори, може да напишем „workout” и да видим как точно тренират хората по време на пандемия.

2️⃣ И още по-полезното е, че всички тези резултати са чудесни идеи за теми за вашите блог, нюзлетър и социални канали. От графиката горе веднага мога да грабна темата „Защо маркетинг проучванията са важни?“ и да напиша някой полезен материал.

Важно – платформата позволява само няколко безплатни търсения на ден, в противен случай ще трябва да заплатите за пълната версия.

Беше ли интересно?

За още новини, присъединете се към затворената ни FB група за дигитални предприемачи – ТУК

Ако искате да се включа във вашето маркетинг събитие, разгледайте тази страница – ТУК

Абонирай се за маркетинг нюзлетър!

Стани част от 5000+ човека, които получават работещи маркетинг стратегии, AI приложения, събития и курсове.