Ето какво дразни най-много последователите ви в LinkedIn

Ето какво дразни най-много последователите ви в LinkedIn3 min read

LinkedIn се превърна в чудесно място за създаване на бизнес, но дали има нещо, което наистина може да подразни и отблъсне вашите последователи?

От Social Media Today зададоха този въпрос директно към своите читатели и резултатите (от 2 сходни проучвания) сочат изявен фаворит.

Резултатите от проучването на Social Media Today
Резултатите от проучването на Social Media Today

Изглежда, че поне 30% хората не искат да получават непожелани съобщения.

От медията поясняват, че това са онези презентации на продукти и услуги, които са ни изпращани на лични съобщения, често от хора, които току-що сме добавили (или искат да добавим).

Тази новина не бива да ни изненадва. Това, че дори Бил Гейтс е на един клик разстояние в LinkedIn, не означава, че е там, за да чуе нашата „неустоима оферта“.

Платформата по-скоро би ни помогнала в създаването на взаимоотношения, на емоционална връзка с нашите партньори и клиенти, които… някога биха желали да чуят за бизнеса ни.

И докато в предстоящата си дебютна книга „Компас за дигитален маркетинг“ съм подготвил редица ефективни тактики за създаване на съдържание (вече можете да прочетете 2 глави безплатно!), то в тази статия ще открехна вратата към още една препоръка за подобрение на въпросните „досадни съобщения“, ако все още не сте решили да се откажете от тях.

И ако създаването на качествено съдържание е най-добрият ми съвет за успех в LinkedIn, то съм склонен да споделя и още една препоръка за подобрение на въпросните „досадни съобщения“, ако все още не сте решили да се откажете от тях.

На сцената идва формулата за „какво + за кого + добавена стойност“. Тя може да ви послужи при създаването на по-добро първо впечатление с вашите нови последователи в социалната мрежа.

Формулата на Етиен Янев за успех в LinkedIn
Моята формула за успех в LinkedIn

С какво точно се занимавате? Например може да е дигитален маркетинг, недвижими имоти, спорт или нещо друго. Редно е да става ясно още от първите редове, защото иначе рискувате да загубите вниманието.

За кого са вашите продукти/услуги? Обслужвате ли конкретна индустрия, имате ли опит в нея? Покажете, че познавате пазара.

И накрая идва ред на добавената стойност. Накратко – какво ви отличава от конкуренцията? Защо точно вие? Обикновено всеки мениджър би се интересувал от начини за печелене на време, намаляване на разходи и/или увеличаване на бизнеса. А сега следва да ви дам про-хак!

PRO съвет – посетете страницата на потребителя и се запознайте с неговите интереси, след това подгответе супер персонализирано предложение (като извървите няколко крачки напред). Например, ако смятате, че се нуждае от услуга за видео заснемане, то тогава покажете вашето портфолио със сходни клиенти, помислете за иновативен формат в негова полза, дори подгответе примерен сценарий за видео, което е създадено специално за потребителя.

Ето възможен пример:

Занимавам се със заснемането на клиентски видеа, имам огромен опит в B2B сферата и ще ви спестя време, защото управлявам целия процес – от интервюиране на клиентите до създаването на крайния видео продукт.

Надявам се темата на статията тази седмица да ви е харесала. Формулата няма да ви гарантира магически успех. Дори е по-вероятно потребителите да продължат да игнорират вашите „неустоими оферти“. Но с повече внимание към детайлите, шансовете ви за успех могат да се повишат.

Абонирай се за маркетинг нюзлетър!

Стани част от 5000+ човека, които получават работещи маркетинг стратегии, AI приложения, събития и курсове.Етиен Янев е дигитален маркетолог с над 12-годишен опит, включващ работа по проекти за редица стартъпи и B2B компании. Преподавал е в основната програма на Softuni Digital, както и в най-големия студентски кампус за предприемачество в света – RANEPA International. Автор е на обучителната Facebook общност – „Дигитален Маркетинг за Предприемачи“. Част е и от Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE).